Моделювання експертних систем до вирішення економічних завдань на машинобудівних підприємствах - Лошакова, Світлана Євгенівна; Тимченко, І. Є.; Чорна, Тетяна Іванівна (НТУ "ХПІ", 2010)
В статті міститься опис призначення та області використання, склад технічних і програмних засобів експертної системи для економічного обгрунтування до вирішення економічних завдань на машинобудівних підприємствах. Експертна система сприяє вибору оптимального варіанту інноваційного проекту з декількох можливих, який забезпечує максимальне значення прибутку за життєвий цикл інновації, для машинобудівних підприємств, які планують розробку продуктових інновацій.

In the article is kept a purpose description and applications, composition of technical and expert system software programs for the determination of choise of economical effective for elaborating of decisions on mashinebuilding enterpriceses. Expert system is intended for the choice of optimum variant innovation project from several possible, ensuring maximum profit for the life cycle an innovation on mashinebuilding enterpriceses.
Keywords: експертні системи; економічна ефективність; проект; інновації