Репресований спорт Харкова - Лях-Породько, О. О.; Лях-Породько, С. О. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Здійснено аналіз жахливих подій, репресій, геноциду українських спортсменів та спортивних функціонерів Харкова у другій половині 1930-х років, які були здійснені комуністичною окупаційною владою. Виявлено, що сотні українських спортсменів Харкова були безпідставно звинувачені у ворожій діяльності щодо срср й засуджені до смертної кари.
Keywords: спорт; репресії; Харків; українські спортсмени; терор; радянська влада; окупація