Investigations on hybrid line stability ranking index with polynomial load modeling for power system security - Venkatesh, Peruthambi; Visali, Nagalamadaka (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Introduction. In recent years, numerous non-renewable and renewable energies are connected to the grid to meet the demand. Also, transient variation with loads poses the shortcomings for generating units, transmission and distribution networks. In this regard, the study on choice of suitable load modelling is essential to predict the system characteristics. The aspect of the research design is a ZIP load model, which, when combined with contingency criteria and constant-impedance, constant-current, and constant-power loads, produces realistic and long-term load representations. Purpose. The proposed technique, infers the single transmission line outage for obtaining the contingency ranking to ensure the system behavior. Methods. The proposed mathematical model with hybrid line stability ranking index has been used for observing the stability analysis with and without considering unified power flow controller. Results. The power system involves many unpredictable conditions or contingency conditions like single transmission line outage, double transmission line outage, generator outage and load variations. This paper mainly focuses on the single transmission line outage for obtaining the contingency ranking. Practical value. The recommended stability analysis has been very beneficial in establishing a secure transmission power system.

Вступ. Останніми роками для задоволення попиту до мережі підключається безліч невідновлюваних і відновлюваних джерел енергії. Крім того, перехідна зміна навантаження створює недоліки для генеруючих установок, передаючих та розподільчих мереж. У зв'язку з цим дослідження з метою вибору відповідного моделювання навантаження має важливе значення для прогнозування характеристик системи. Одним із аспектів побудови дослідження є модель навантаження ZIP, яка у поєднанні з критеріями непередбачених обставин та навантаженнями з постійним імпедансом, постійним струмом та постійною потужністю дає реалістичні та довгострокові уявлення навантаження. Мета. Пропонований метод передбачає відмову однієї лінії передачі для отримання рейтингу непередбачених обставин для забезпечення поведінки системи. Методи. Запропонована математична модель із рейтинговим індексом стійкості гібридної лінії використовувалася для спостереження за аналізом стійкості з урахуванням та без урахування уніфікованого контролера перетікання потужності. Результати. Енергосистема включає безліч непередбачуваних умов або непередбачених обставин, таких як відключення однієї лінії передачі, відключення подвійної лінії передачі, відключення генератора і коливання навантаження. Ця робота присвячена відключенню однієї лінії електропередачі для отримання рейтингу непередбачених обставин. Практична цінність. Рекомендований аналіз стабільності виявився дуже корисним під час створення надійної системи передачі електроенергії.
Keywords: hybrid line stability ranking index; power system security; unified power flow controller; індекс стійкості гібридної лінії; безпека енергосистеми; єдиний контролер потоку потужності