Магнитографический метод определения дефектов шахтного подъемного каната - Поздняков, Е. К.; Сенько, В. Ф. (НТУ "ХПИ", 2010)
У роботі описано магнітографічний метод неруйнівного контролю, розглянуто ефект Хола, вживаний в магніточутливих елементах, наведено результати експериментальних досліджень з виявлення дефектів шахтного підйомного канату конструкції 6 x 49.

In the work decribe the magnetic method of nondestructive control, consideration the effect of Hall, which apply in magnetic elements, consider the results of experimental researches on the discovery of a mine elevating rope defects of construction 6 x 49.
Keywords: шахтные подъемные установки; стальные канаты; метод неразрушающего контроля; дефектоскопия; эффект Холла