Курс лекцій з дисципліни "Фізична реабілітація та масаж" - Фоменко, Вікторія Вікторівна (My University, 2023)
Цей курс лекцій підготовлений згідно навчальної програми дисципліни «Фiзична реабiлiтацiя i масаж», спрямовано на допомогу студентам спеціальності 017«Фізична культура і спорт», щодо формування сучасного мислення та системи спеціальних знань з основ реабілітації та масажу. Формування умінь що до організації та проведення реабілітації, масажу при різноманітних захворюваннях. Формування у студентів комплексу спеціальних знань і практичних умінь, які зможуть застосовувати у спорті, вищих досягнень, фізичній реабілітації та фізичній терапії. Збірник орієнтований на студентів спеціальності 017 «Фізична культура і спорт», які вивчають дану навчальну дисципліну. Кожна лекція має у змісті - підрозділи і контрольні питання до навчального матеріалу.
Keywords: курс лекцій; фізична культура; спорт; основи фізіотерапії; рухова активність; самомасаж; розтирання; розминання; погладжування; серцево-судинні захворювання; опорно-руховий апарат; суглоби; міофасциальний больовий синдром; сегментарно-рефлекторний масаж