Методичні вказівки з виконання практичних робіт з навчальної дисципліни "Технології одержання металів та сплавів для ливарного виробництва" - Берлізєва, Тетяна Вікторівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Методичні вказівки призначені для студентів денної та заочної форми навчання за спеціальністю G10 “Металургія” рівня магістр. Практичні роботи являють собою невеликі дослідження, що дозволяють студентам більш детально ознайомитися з технологіями одержання металів та сплавів для ливарного виробництва. Кожна практична робота містить перелік матеріалів, короткий виклад теоретичних відомостей і методів одержання, порядок виконання, що допомагає студентам правильно і усвідомлено виконати практичну частину роботи і зробити висновки. Мета методичних вказівок – допомогти студентам більш глибоко вивчити основні види одержання металів та сплавів у ливарному виробництві, розвинути навички самостійної роботи та наукового дослідження.
Keywords: методичні вказівки; технологія виплавки чавуну; виробництво сталі; технології виробництва міді; технологія виробництва алюмінію; технологія виробництва титану