Аксіологія освіти і формування національної еліти - Пономарьов, Олександр Семенович (НТУ "ХПІ", 2010)
Показано, що вирішення складних проблем соціально-економічного й духовного відродження України вимагає належного кадрового забезпечення. Ним має стати нова генерація національної еліти. Для її підготовки необхідна нова освітня парадигма і нова філософія освіти. Розглянуто роль цінностей освіти у розв’язанні поставлених проблем

It is shown that the decision of thorny problems of socio-economic and spiritual revival of Ukraine requires the necessary skilled providing. The new generation of national elite must become them. For its preparation a new paradigm and philosophy of education is needed. The role of values of education in the decision of the put problems is considered
Axiology of education and national elite forming
Keywords: виховна діяльність; педагогіка вищої школи; філософія виховання; освітня парадигма; творча самореалізація; професійна культура