Модель оцінювання достовірності контролю технічного стану зразків складних систем - Іохов, Олександр Юрійович; Манько, А. В.; Кухтін, Микола Олександрович (Одеська національна академія харчових технологій, 2023)
Обґрунтовано вплив точності оцінювання коефіцієнта готовності засобів вимірювання на достовірність контролю технічного стану зразків складних систем. З метою підвищення ефективності контролю технічного стану зразків складних систем запропоновано оцінювати якість (надійність, точність) оцінки коефіцієнта готовності засобів вимірювання. Для побудови моделі запропоновано використовувати імовірнісно-статистичний метод, змістом якого є оцінка ефективності контролю за технічним станом зразків складних систем під час експлуатації.
Keywords: складні системи; технічний стан; контрольно-діагностичні роботи; універсальні системи моніторингу; технічний стан зразків складних систем; метод усіченого перетворення Фур'є