Алгоритм розрахунку та аналіз силового навантаження моделі ножичного підйомника на різних стадіях підйому - Грищенко, Володимир Миколайович (НТУ "ХПІ", 2017)
Одним з найбільш популярних універсальних та доступних підйомних механізмів є ножичний підйомник (НП). Важливого значення набувають методи моделювання їх роботи, зокрема, розрахунки силового навантаження (розрахунки на міцність). В даній роботі на базі методу скінченних елементів (МСЕ) розглядається алгоритм визначення силового навантаження типової моделі ножичного підйомника та його аналіз на різних стадіях підйому, який можна використовувати для розрахунків подібних конструкцій. Як приклад, розглянуто навантаження зосередженою силою, прикладеною з ексцентриситетом, моделі ножичного підйомника, з двома парами ножиць. В роботі приведені результати обчислень згідно наведеного алгоритму деформованого стану НП, розподілу силового навантаження при підйомі вантажу від 0,33 м до 2.03 м. Показана важлива роль структури конструкції на формування величин та характер розподілу максимальних зусиль по її ланкам. Приведена залежність тягового зусилля в гідроциліндрі від висоти підйому вантажу.

One of the most popular universal and accessible liftings mechanisms is a scissors-lift (NP) . Important part acquire the methods of design of their work, in particular, calculations of power ladening (calculations on durability). In this work on the base of finite element method (FEM) the algorithm of determination of power ladening of typicall model of scissors-lift and his analysis is examined on the different stages of getting up, which can be utillized for the calculation of similar constructions. As an example, the ladening of force with an excentricity is consider for models of scissors- lift, with two pair of scissors. The results of calculations are in-process resulted in accordance with the resulted algorithm of the deformed state of NP, distributing of power ladening at getting up of load from a 0,33 m code to 2.03 м. The important role of structure of construction is rotined on forming of sizes and character of distributing of maximal powers on its links. Dependence of hauling effort is resulted in a hydrocylinder from the height of getting up of load.
Algorithm of calculation and analysis of power ladening of model of scissors lift on the different stages of getting up
Keywords: підйомні механізми; метод скінченних елементів; тягові зусилля; гідроциліндр; scissors lift; finite element method; power ladening