Учні та послідовники професора М. В. Рязанцева - Шемаєв, О. О. (НТУ "ХПІ", 2014)
Узагальнено наукову діяльність учнів видатного вченого М. В. Рязанцева, зокрема Т. М. Мануйлова, М. Г. Поніровського, К. О. Арбузова, А. П. Окладнова, які продовжили напрями його досліджень, зробили значний внесок у розвиток фізіології травлення тварин. Висвітлено їх наукові здобутки в хронологічній послідовності

The research activity of students of the famous scientist N. Ryazantsev is summarizes. There are Manuylov, M. Ponіrovskiy, K. Arbuzov, A. Okladnov who continued areas of his research, made a significant contribution to the development of physiology animal digestion. Their scientific achievements in chronological order are considered
Keywords: історія науки; історія техніки; фізіологія тварин; ветеринарна медицина; біографія видатних учених; history of science; history of technology; animal physiology; veterinary medicine; biography of famous scientists