Post-filtering of lossy compressed noisy images and its efficiency prediction - Rebrov, Volodymyr; Vozel, Benoit; Lukin, Vladimir (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
The object of the study is the process of lossy compression of noisy images and their post-filtering. The subject of the study is the approach to efficient two-stage processing (compression and post-filtering) for better portable graphics (BPG) coder and prediction of its efficiency. The goal of the study is to analyze performance characteristics of the considered two-stage approach and to propose an approach to their prediction. Conclusions: based on the results of the study, it is worth 1) predicting performance characteristics for the two-stage processing; 2) adapting the processing to image complexity and noise intensity.

Об’єктом дослідження є процес стиснення із втратами зображень, що спотворені шумом, та їх постфільтрація. Предметом дослідження є підхід до ефективної двоетапної обробки (стиснення та пост-фільтрація) для кращого портативного графічного кодера (BPG) та прогнозування її ефективності. Мета дослідження – проаналізувати характеристики ефективності розглянутого двоетапного підходу та запропонувати підхід до їх прогнозування. Використані методи: чисельне моделювання, регресія, статистичний аналіз. Висновки: за результатами дослідження доцільно 1) спрогнозувати характеристики продуктивності двоетапної обробки; 2) адаптація обробки до складності зображення та інтенсивності шуму.
Постфільтрація зашумлених зображень стиснутих із втратами та прогнозування її ефективності
Keywords: lossy image compression; quality control; noises; prediction; post-filtering; постфільтрація; шуми; стиснення зображень; контроль якості; прогнозування