Оцінка рівня конкурентоспроможності підприємств України - Коркушко, Н. М.; Літвінчик, С. В.; Одинець, Л. В. (НТУ "ХПІ", 2010)
Запропонована схема оцінки, аналізу та планування конкурентоспроможності (КСП) підприємства ПНВФ «Анкор-теплоенерго» м. Харків. Дана оцінка рівня КСП підприємства за допомогою методів «радара», таксономічного аналізу. Одержані прогнозні оцінки рівнів КСП у підприємств чотирьох груп різних за рівнем своєї діяльності на основі моделей множинної кореляції. Для визначення оптимальної програми використовується симплекс-метод.

The offered chart of estimation, analysis and planning of competitiveness (КСP) of enterprise is PNVF «Аnkоr-teplоеnеrgо» Kharkov. This estimation of level of the КСP enterprise by the methods of «radar», taxonomic analysis. Got prognosis estimations of the КСP levels at the enterprises of four groups of different after the level of the activity on the basis of models of plural correlation. For determination of the optimum program simplex-method is used.
Keywords: методичні підходи; конкурентоспроможність; ефективна конкуренція; багатофакторний аналіз; кореляція