Методичні вказівки до виконання реферату з освітнього компоненту "Інтелектуальна власність" - Капінос, Маріанна Миколаївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Дисципліна «Інтелектуальна власність» є обов’язковою загальною в освітньо-професійних та освітньо-наукових програмах підготовки магістрів всіх галузей знань та спеціальностей. Метою вивчення дисципліни є формування у студентів знань щодо основних понять та складових інтелектуальної власності та практичних навичок забезпечення заходів щодо охорони, використання та захисту прав інтелектуальної власності. Самостійна Дисципліна «Інтелектуальна власність» є обов’язковою загальною в освітньо-професійних та освітньо-наукових програмах підготовки магістрів всіх галузей знань та спеціальностей. Метою вивчення дисципліни є формування у студентів знань щодо основних понять та складових інтелектуальної власності та практичних навичок забезпечення заходів щодо охорони, використання та захисту прав інтелектуальної власності. Самостійна робота студентів є основною формою оволодіння навчальним матеріалом у вільний від обов'язкових навчальних занять час та передбачає опрацювання теоретичних основ лекційного матеріалу, вивчення окремих тем або питань, які передбачено для самостійного опрацювання. Навчальними програмами, як обов’язкового елементу підготовки, передбачено виконання студентами індивідуального завдання у вигляді реферату, яке сприяє поглибленню і розширенню теоретичних знань студентів з окремих тем навчальної дисципліни, розвиває навички самостійної роботи з навчальною та науковою літературою.робота студентів є основною формою оволодіння навчальним матеріалом у вільний від обов'язкових навчальних занять час та передбачає опрацювання теоретичних основ лекційного матеріалу, вивчення окремих тем або питань, які передбачено для самостійного опрацювання. Навчальними програмами, як обов’язкового елементу підготовки, передбачено виконання студентами індивідуального завдання у вигляді реферату, яке сприяє поглибленню і розширенню теоретичних знань студентів з окремих тем навчальної дисципліни, розвиває навички самостійної роботи з навчальною та науковою літературою.
Keywords: методичні вказівки; реферат; інтелектуальна власність; охорона інтелектуальної власності; використання інтелектуальної власності; захист прав інтелектуальної власності