Фізичні та хімічні основи галузевого виробництва - Смирнов, Валерій Олександрович; Білецький, Володимир Стефанович (Новий Світ-2000, 2022)
Розглянуті питання виникнення корисних копалин. Викладені фізичні та хімічні основи і технологія процесів підземної, відкритої та свердловинної розробки родовищ, первинної переробки корисних копалин, зокрема, їх збагачення, аґломерації і брикетування, а також коксохімічного і металургійного виробництва, машинобудування, паливно-енергетичного комплексу. Розглянуті принципові конструкції технологічного обладнання і його принцип дії. Викладені основні положення охорони навколишнього середовища. Посібник призначено для студентів вузів, коледжів, технікумів.
Keywords: корисні копалини; гірнича промисловість; первинна переробка; коксохімічне виробництво; металургійне виробництво