Спосіб комбінованої обробки матеріалів - Грабченко, Анатолій Іванович; Пижов, Іван Миколайович; Федорович, Володимир Олексійович; Узунян, Матвій Данилович; Стрельчук, Роман Михайлович (ДП "Український інститут промислової власності", 2011)
Спосіб комбінованої обробки матеріалів, що включає процес обробки у декілька етапів, при цьому використовують струмопровідні алмазні круги, ріжучі властивості яких відновлюють в процесі обробки шляхом електроерозійної дії, що керує, на матеріал зв'язки і алмазні зерна в середовищі діелектрика, який відрізняється тим, що на всіх етапах обробки використовують один і той же крупнозернистий алмазний круг, причому етап чорнової обробки ведуть з енергією одиничних електричних імпульсів не нижче ніж 10-3 Дж, на етапі чистової обробки енергію одиничних електричних імпульсів приймають не вище ніж 10-4 Дж, а на етапі прецизійної обробки процес електроерозійної дії переривають.
Keywords: патент; модель корисна; машинобудування; різання; матеріал надтвердий; зерно абразивне