Міжнародне співробітництво Німеччини в сфері технічного регулювання - Завгородній, Данило Ігорович; Білоцерківський, Олександр Борисович (Луцький національний технічний університет, 2023)
Аналіз німецької системи технічного регулювання є надзвичайно актуальним у сучасному глобалізованому світі, де якість, безпека та відповідність продукції та послуг мають першочергове значення. Німеччина, відома своїм точним машинобудуванням і прагненням до досконалості, є взірцем у сфері технічного регулювання. Метою роботи є дослідження діяльності Німеччини в ООН та міжнародних організаціях в сфері стандартизації, метрології, оцінки відповідності та акредитації, а також німецького законодавства в сфері технічного регулювання. У роботі докладно досліджено участь Німеччини в ООН, діяльність Німеччини у міжнародній стандартизації, зокрема роль Німецького інституту стандартизації. Також розглянуто участь Німеччини у світових організаціях з метрології, оцінки відповідності та акредитації, зокрема роль Німецького інституту із акредитації. Досліджено й законодавство Німеччини в сфері технічного регулювання.
Keywords: Німеччина; технічне регулювання; ООН; стандартизація; метрологія; оцінка відповідності; акредитація; німецьке законодавство; Міжнародна організація зі стандартизації; Німецький інститут стандартизації; Німецький інститут із акредитації; електричне обладнання; закони; електронне обладнання