Аеромеханічне зневоднення дисперсних матеріалів - Скібенко, В. М.; Сергєєв, Павло Всеволодович; Білецький, Володимир Стефанович (ДВНЗ "Національний гірничий університет", 2000)
Наведені результати теоретичних досліджень нового перспективного процесу обезводнення дрібнодисперсних матеріалів шляхом аеромеханічного зриву поверхневих водних плівок. Розглянуто закономірності субпроцесів відриву водної плівки від твердої поверхні високошвидкісним потоком повітря, диспергування крапель води з утворенням аерозолю, явища конденсації аерозолю і можливого повторного зволоження обезводненого матеріалу.
Keywords: водні плівки; аерозоль; повторне зволоження; диспергування; зернисті матеріали