Исследование изменений в продолжительности проведения машинно-ручной групповой технологической операции в зависимости от партионности поступления деталей группы - Рузметов, Андрей Русланович (НТУ "ХПИ", 2010)
У даній статті поставлене завдання визначити ступень впливу змін у розмірах партій однотипних деталей типу "Штуцер", що послідовно поступають на робоче місце на кількісні й структурні зміни в груповій машинно-ручній технологічній операції. Дослідження проводилися з використанням програмного комплексу імітаційного моделювання виробничих процесів GPS.

In given article is delivered problem of the determination of changes influence of parties one-type details of the type "Carbine" that consecutively enter on worker place on the quantitative and structured changes of group machine-manual technological operation. The Studies were conducted with use the programme complex of simulation modeling of the production processes GPS.
Keywords: методика управления; машинно-ручная технологическая операция; факторы партионности; детали типа "Штуцер"