Method for calculating the sufficiency criterion of diagnostic information for executing the self-diagnosis algorithm in multi-machine information systems - Barabash, Oleg; Musienko, Andrii; Makarchuk, Andriy; Korotin, Serhii (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
When diagnostic information accumulates, a general scheme of this accumulation may be described using ordered graph, which sometimes is called as diagnostic graph. If we know diagnostic graph of studied multi-machine information system, we may try to formulate some properties of self-diagnosis of the system. Using certain assumptions, some properties of volume of diagnostic information may be formulated too. Using assumptions like equivalent number of elementary checks, provided by every machine in the system, we may easily calculate a minimal volume of diagnostic information, the achievement of which guarantee, that every machine is checked at least one time. In this work some similar assumptions are used for calculation of minimal volume of diagnostic information, what potentially is enough for start decoding of diagnostic information. Results. In the work a a new condition for start of decoding of diagnostic information, what is enough for start of its decoding, is purposed and justified.

У процесі накопичення діагностичної інформації загальну структуру цього накопичення можна описати за допомогою орієнтованого графа, який часто називають діагностичним. Знаючи діагностичний граф досліджуваної багатомашинної інформаційної системи, можна сформулювати певні властивості її самодіагностування. Виходячи з певних припущень, також можна визначити властивості, що стосуються об’єму діагностичної інформації. Наприклад, за умови, що кожна машина в системі виконує однакову кількість елементарних перевірок, можна обчислити мінімальний об’єм діагностичної інформації, необхідний для того, щоб кожна машина була перевірена хоча б один раз. В даній роботі використано подібні припущення для обчислення мінімального об’єму діагностичної інформації, який потенційно достатній для початку її декодування. Результати. У роботі запропоновано та обґрунтовано нову умову для початку декодування діагностичної інформації, що забезпечує достатній об’єм для цього процесу.
Метод обчислення критерію достатності діагностичної інформації для виконання алгоритму самодіагностування у багатомашинних інформаційних системах
Keywords: information systems; self-diagnosis; graph; criterion; інформаційні системи; самодіагностування; граф; критерій