Кирилиця в LATEX. Проблеми. Успіхи. Практика - Азаренков, Володимир Ілліч (ТОВ "Друкарня Мадрид", 2023)
Порушено питання кирилізації LATEX. Показано проблеми та існуючі шляхи їх вирішення. Проведено аналіз найбільш популярних підходів до набору та верстки наукових текстів у кирилиці. З відкритих джерел зібрано, перекладено, сформовано та запропоновано посібник з підготовки текстів у LATEX із урахуванням національних правил верстки та видання наукової літератури.
Keywords: TEX; LATEX; кирилізація; верстка; система верстки; Cyrillic; typesetting; typesetting system