Оцінка знань та управління якістю освіти - Харченко, Алла Олександрівна (НТУ "ХПІ", 2009)
З системних позицій проаналізовано існуючу практику оцінювання знань студентів на основі чинної системи, впровадженої у зв'язку з приєднанням України до Болонського процесу. Розглянуто її вплив на характер управління якістю підготовки фахівців. Показано роль системи оцінювання знань у формуванні професійної компетентності студентів та їх особистісному розвитку.

Coming from system positions, existent practice of evaluation of students knowledges on the basis of the operating system entered in connection with tacking of Ukraine to the Bolon process is analysed. Its influence on the character of quality management of preparation of specialists is considered. The role of the system of evaluation of knowledges in forming of professional competence of students and their personality development is shown.
Estimation of knowledges and management of education quality
Keywords: освіта вища; процес навчальний; Болонський процес; підготовка професійна; компетентність професійна