Тимченко, Валентина КузьмівнаМольченко, Світлана МиколаївнаГудзь, Ольга Миколаївна2023-02-172023-02-172022Управління якості, основи системи безпеки та експертиза харчових продуктів : конспект лекцій зі спец. 181 "Харчові технології" для студентів другого (магістер.) рівня всіх форм навчання [Електронний ресурс] / уклад.: В. К. Тимченко, С. М. Мольченко, О. М. Гудзь ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Електронні текст. дані. – Харків : НТУ "ХПІ", 2022. – 194 с. – URI: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/62494https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/62494У тексті лекцій розглянуто історичні аспекти становлення системи контролю якості та безпечності харчових продуктів, особливості сучасної міжнародної бази відповідних нормативних матеріалів. Викладено питання ідентифікації та фальсифікації харчових продуктів та прикладі олій та жирів. Розглянуто основи експертизи та сенсорного аналізу харчових продуктів. Призначено для студентів спеціальності 181 «Харчові технології».ukконспект лекційхарчові продуктиуправління якості, основи системи безпеки та експертиза харчових продуктівекспертизасистеми безпекихарчові технологіїспеціальність 181якістьсистема органолептичного аналізупідготовка дегустаторівметодологія проведення органолептичних дослідженьприродні жириідентифікаціямодифіковані жириISO 8587 Sensory analysisсенсорний аналізсмакові відчуттянюхові відчуттясенсибілізаціявплив кольору продуктівкольорово-розрізнювальна чутливістьтестуванняолійножирова галузьорганолептична оцінка якостіоліїжирисаломасиемульсійні жирові продуктимаргаринимайонезиУправління якості, основи системи безпеки та експертиза харчових продуктівLearning Objecthttps://orcid.org/0000-0001-5141-3807