Стежачий рівнемір для шламів цементного виробництва - Дубовець, О. М.; Подустов, Михайло Олексійович; Тошинський, Володимир Ілліч; Лях, Б. Г.; Литвиненко, Ігор Іванович; Бабак, Тетяна Володимирівна (НТУ "ХПІ", 2007)
Розроблений стежачий рівнемір з плоским електродом, працездатний на шламах цементного виробництва. Визначені необхідні умови, що забезпечують працездатність стежачого контактного рівнеміра. Встановлено, що стежача система забезпечує коливальний режим роботи. Проведені експерименти, що показують можливість використання стежачого рівнеміра.

It was designed tracking contact level meter, efficient on the cement manufacturing final tailings. It was specified conditions, which provided cleaning electrode face and capacity for work level meter. Servo system was provided oscillation regime of work and found stationary state was adjusted.
Keywords: адгезія; плівка токонепровідна; елемент чутливий; електрод; вода