Роль економічних факторів в управлінні відтворенням водних ресурсів - Васильєв, А. Й. (НТУ "ХПІ", 2014)
Аналізується роль та місце водних ресурсів в соціально-економічному розвитку держави. Показана важливість та напрямки економічного регулювання процесів управління відтворення водних ресурсів, як необхідних факторів їх раціонального використання. Рішення проблеми вибору пріоритетів в області використання нових енерго– і екологічно ефективних технологій відтворення водних ресурсів має бути орієнтоване на підвищення конкурентоспроможності і стійкості розвитку підприємств, у яких водогосподарчий технологічний блок є базовим у виробничій діяльності. Введення механізму стягування сплати з урахуванням запобігання збитку оточуючому середовищу підвищує рентабельність водогосподарчої діяльності підприємства в рамках існуючої виробничої структури.
Keywords: енергоносії; ринкова інфраструктура; зношеність обладнання; водокористування; оборотні виробничі фонди; природні фактори