Дослідження емоційного компоненту відношення студентів до обраної професії - Підбуцька, Ніна Вікторівна (Харківський національний педагогічний університет ім. Г. С. Сковороди, 2013)
У статті розглядається та експериментально досліджується емоційна складова професійної ідентичності за допомогою колірного тесту відносин. Аналізуються рангові значення та кольорові асоціації до запропонованих категорій студентів технічних та гуманітарних спеціальностей. Виявляється гармонічність/дисгармонічність кольорових асоціацій до обраної професії.

The article discusses and experimentally studied the emotional component of the professional identity with the help of color test relations. Analyzed ranking values and color of Association of the proposed categories of students of engineering and humanitarian specialties. Detected harmony and disharmony of color associations to their chosen profession.
Study of the emotional component of students' attitudes to the chosen profession
Keywords: підготовка професійна; ідентичність професійна; особистість; professional training; professional identity; personality