Система підготовки спеціалістів для комерційної діяльності у другій половині ХІХ – початку ХХ століття - Моргун, Ю. О. (НТУ "ХПІ", 2010)
Розкрито основні типи комерційних навчальних закладів, які діяли на території України протягом досліджуваного періоду. Автором сформовано уявлення про цілі, методи та форми організації навчальної діяльності у вітчизняній комерційній школі

It outlines the main types of commercial schools, which acted on the territory of Ukraine during the study period. The author formed an idea of the aims, methods and forms of organization of training activities in the domestic business schools
Training system for business in the second half ХІХ - beginning of ХХ century
Keywords: комерційна освіта; підготовка кадрів; комерційні училища; торгівельні школи; торгівельні курси