Конкурентоспроможність підприємства на зовнішньому ринку: залежність від культури якості - Зубкова, Аліна Болеславівна; Данько, Тарас Володимирович (Національний університет "Львівська політехніка", 2011)
Існуючі моделі конкурентоспроможності підприємства, що розглядають фактор якості продукції, є статичними та не враховують динамічний характер змін при управлінні якістю та формуванні культури якості на окремому підприємстві. Запропонована модель конкурентоспроможності підприємства з урахуванням динамічного впливу культури якості сприяє управлінню темпом росту експортної діяльності підприємства.

Research shows that available enterprise`s competitiveness models, which take in to account quality factor, are static. These models don’t include the impact of the dynamic nature of changes caused by quality management and quality culture development at the particular enterprise. Suggested competitiveness model considers the dynamic impact of quality culture on the export growth rate at the enterprise
International competitiveness of enterprise: relationship with quality culture
Keywords: конкурентоспроможність підприємства; якість; управління якістю; культура якості; експорт; сертифікація; міжнародний бізнес; enterprise competitiveness; quality management; quality culture; export