Регіональна екологічна безпека як тригер оцінки стану штучних деревних насаджень у Придніпровському степу (Україна) - Квітко, М. О.; Лихолат, Ю. В.; Лихолат, О. А.; Маренков, О. М.; Лихолат, Т. Ю. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
В роботі були розглянуті значення інтродукованих штучних насаджень як одного з ключових факторів реалізації стратегії розвитку та екологічної безпеки степової зони України на екосистемному рівні. В результаті досліджень було виявлено та надана оцінка рівня негативного впливу на інтродуковані рослини та ймовірні наслідки розвитку структури рослинності регіону.

The research considered the value of introduced artificial plantings as one of the key factors in the implementation of the development strategy and ecological security of the steppe zone of Ukraine at the ecosystem level. As a result of the research, the level of negative impact on introduced plants and the likely consequences of the development of the vegetation structure of the region were identified and assessed.
Regional environmental security as a trigger in assessing the state of artificial tree plantations in the Dnipro steppe (Ukraine)
Keywords: регіональна екологічна безпека; порушення балансу екосистем; інтродуковані штучні насадження; regional ecological security; disturbance of ecosystem balance; introduced artificial plantations