Математичне моделювання експлуатаційних змін технічного стану малогабаритних електромагнітних клапанів - Зайончковський, Г. Й.; Федоричко, Я. Б. (НТУ "ХПІ", 2014)
Розроблено математичні моделі експлуатаційних змін технічного стану малогабаритних електромагнітних пневматичних клапанів з використанням стохастичної теорії накопичення пошкоджень в елементах і вузлах клапана в процесі відпрацювання ресурсу. На прикладі клапана з електромагнітним поляризованим двопозиційним приводом розглянуто застосування розроблених моделей для визначення ресурсних можливостей клапана на етапі його проектування.

Mathematical models of small–size electromagnetic pneumatic valve technical state operational changes were developed using the stochastic theory of damage accumulation in the elements and units of a valve in the process of the resource exploitation. A valve with electromagnetic polarized twoposition drive was used to demonstrate application of the developed models for definition of the resource possibilities of a valve at the designing phase
Mathematical modeling of operational changes of the technical state of small–size electromagnetic pneumatic valves
Keywords: електромагнітний клапан; стохастична модель; експлуатаційні зміни; технічний стан; руйнування; критичний елемент; electromagnetic valve; stochastic model; operational changes operational changing; technical state; critical element