Динаміка процесу гальмування колісного трактора-аналога "Беларус 3022 ДВ" з гідрооб’ємно-механічною трансмісією - Самородов, Вадим Борисович; Бондаренко, Анатолій Ігорович (Технологічний центр, Українська державна академія залізничного транспорту, 2013)
У роботі наведена просторова математична модель процесу гальмування трактора-аналога "Беларус 3022 ДВ" з гідрооб’ємно-механічною трансмісією, яка дозволяє досліджувати вплив способів службового та екстреного гальмування, типів гальмівної системи та умов експлуатації на кінематичні, силові та енергетичні параметри трансмісії, а також гальмівну ефективність
Keywords: математична модель; гальмівна ефективність; тракторно-транспортні агрегати