Інтегрована модель оцінки інноваційних розробок - Кобєлєва, Анна Валеріївна (My University, 2022)
Пропонується до розгляду інтегрована модель оцінки інноваційних розробок, яка включає в себе вартість розробки і модель виконання. Модель витрат – це вхідна модель, в якій входи в НДДР розраховуються у вигляді індексів прямих інвестицій в НДДР та їх співвідношення до інших входів та/або виходів. Статті витрат в моделі включають витрати на заробітну платню вчених і інженерів; допоміжного персоналу; вартість сировини та витратних матеріалів; науково-технічного оснащення.
Keywords: інновації; технології; інтелектуальна власність; оцінювання; розвиток; ефективність