Удосконалення методів розрахунку та конструкції вибивної транспортуючої машини для формувальних ліній крупного литва - Барчан, Євген Миколайович; Артьомов, І. В.; Грабовський, Андрій Володимирович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2010)
Робота присвячена розробці методу розрахунку та синтезу вибивної машини як динамічної віброударної системи на основі узагальненого параметричного опису і розрахунково-експериментальної технології моделювання динамічних процесів. Розроблений комплекс параметричних, математичних, геометричних і скінченно-елементних моделей дозволяє виконати багатоваріантні розрахунки динаміки і напружено-деформованого стану проектованих конструкцій і розв'язувати задачі параметричного і структурного синтезу їх елементів.

This work is dedicated to development of new method of analysis and synthesis for removing transporting mashine as complex dynamic system on the base of generic parametrical description and experiment calculated technology of dynamic processes modeling. The developed complex of parametrical, mathematical, geometrical and finite element models allows to perform multivariable calculations concerning deflected mode of design constructions and to solve problems of parametrical and structural synthesis of their elements.
Keywords: вибивні транспортуючі машини; віброміцність; наскрізна параметризація; динамічні моделі; моделювання; вдосконалення; автоматизоване литво; програмний комплекс ANSYS