Гиперболоидные передачи с управляемым исходным контуром производящего колеса - Воронцов, Б. С. (НТУ "ХПИ", 2006)
У роботі розглянуто гіперболоїдні передачі зі змінюваною геометрією контактуючих зубців. Отримано математичні залежності і розроблено методику інтерактивного керування вихідним контуром твірного колеса.

The article investigates hyperbola gears having changeable geometry of contacting teeth. Mathematic dependences have been obtained and methodology of interactive control of initial of forming wheel has been developed.
Keywords: кривая Безье; компьютерный синтез; гиперболоидные зубчатые передачи; линейный контакт; зубья