Методичні вказівки до розрахунково-графічного завдання з освітнього компоненту "Системи передачі електричної енергії" - Данильченко, Дмитро Олексійович; Кузнецов, Дмитро Сергійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
Дисципліна «Системи передачі електроенергії» є однією з базових у підготовці здобувачів вищої освіти за електроенергетичними спеціальностями та доповнює знання з принципів побудови електричних мереж, режимів їх роботи, а також методів розрахунку параметрів ліній електропередачі та підстанцій. Важливу роль у засвоєнні навчального матеріалу відіграє виконання розрахунково-графічного завдання, яке поєднує теоретичні положення з практичними розрахунками. Дані методичні вказівки призначені для виконання розрахунково-графічного завдання, спрямованого на формування у студентів навичок вибору схем приєднання енергогенеруючих об’єктів до електричних мереж, розрахунку та вибору основного електротехнічного обладнання, а також оцінювання втрат електричної енергії у мережах різних рівнів напруги. У процесі виконання завдання здобувачі освіти набувають практичного досвіду роботи з однолінійними схемами, аналізу режимів роботи електричних мереж та застосування нормативно-технічної документації.
Keywords: методичні вказівки; розрахунково-графічні завдання; системи передачі електричної енергії; побудова електричних мереж; лінії електропередачі; підстанції; методи розрахунку