Визначення вмісту аскорбінової кислоти методом гальваностатичної кулонометриї в водних розчинах гидроколоїдів - Євлаш, Вікторія Владленівна; Железняк, Зінаїда Валерївна; Губський, Сергій Михайлович; Аксьонова, Олена Федорівна (НТУ "ХПІ", 2015)
Запропоновано та обґрунтовано використання методу гальваностатичної кулонометрії для оцінки вмісту аскорбінової кислоти в водних розчинах гідроколоїдів. Описано послідовність операцій в процедурі пробопідготовки зразків для вимірювання АК, яка є підґрунтям кількісного визначення аскорбінової кислоти на фоні решти харчової матриці.

Proposed and justified using galvanostatic coulometry method to assess the content of ascorbic acid in aqueous solutions of hydrocolloids. Described sequence of operations in the procedure for sample preparation of samples for measurement of AC, which is the basis for the quantitative determination of ascorbic acid on the background of the rest of the food matrix.
Determination of ascorbic acid content by galvanostatic coulometry in aquous solution of gelatine
Keywords: аскорбінова кислота; желатин; хімічний механізм; АК; galvanostatic coulometry