Консолідація патентної іформації з різних джерел - Альошкіна, Ю. А.; Дерев’янко, О. С. (НТУ "ХПІ", 2008)
Розглянуті структури даних ряду джерел патентної інформації і засоби доступу до них. Розроблена узагальнена модель даних патентної інформації. Запропонований підхід до приведення початкових структур даних до узагальненої моделі, який забезпечує переніс складності з алгоритмів на дані і базується на технології Extensible Stylesheet Language Transformations (XSLT). Розроблені таблиці стилів XSLT для перетворювання даних з декількох джерел і програмний движок перетворення.

Data structures for several sources of a patent information are considered. The generalized data model for patent information is proposed. An approach for source data transformation to the generalized model which transfers the complexity from algorithms to data and based on the Extensible Stylesheet Language Transformations (XSLT) technology is proposed. XSLT stylesheets for data transformation from several sources and transformation program engine are designed.
Consolidation of a patent information from different sources
Keywords: модель даних; патентно-кон’юнктурні дослідження; ПКД; ПІ; патентно-асоційована інформація; програмний вироб; технології