Сучасні аспекти підготовки військових фахівців з питань екологічної безпеки військ - Марущенко, Володимир Васильович; Сакун, Олександр Валерійович; Артем'єв, Сергій Робленович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2010)
В статті проведено розгляд, аналіз та систематизацію існуючих підходів до організації екологічного навчання військових фахівців, деталізовано основні кроки з підвищення якості навчання майбутніх військових спеціалістів РХБ захисту та екологічної безпеки, визначено основні фактори поглиблення теорії і практики розвитку сучасної екологічної освіти у ВВНЗ (ВНП).

In the article consideration, analysis and systematization of existent approaches, is conducted to organization of ecological studies of soldiery specialists, gone into a detail basic steps from upgrading studies of future soldiery specialists of RCHB of defense and ecological safety, certainly basic factors of deepening of theory and practice of development of modern ecological education in HMEE (MES).
Keywords: виховання екологічне; освіта екологічна; екотехнологія; дисципліна; моніторинг екологічний; процес навчально-виховний