Колебания скорости вибротранспортирования решетом неоднородного слоя зерновой смеси - Ольшанский, В. П.; Ольшанский, Станислав Васильевич (НТУ "ХПИ", 2010)
Розглянуто усталені гармонічні коливання швидкості потоку зернової суміші, вібророзрідженої внаслідок вздовжніх вібрацій плоского решета. В функціях Кельвіна побудовано аналітичний розв’язок граничної задачі для шару в’язкої рідини, в якій коефіцієнт кінематичної в’язкості є лінійної функцією декартової координати, яка перпендикулярна напрямку руху шару.

The established harmonically of fluctuation velocity of a flow a grain mix are considered, vibroliquefaction owing to longitudinal vibrations of a flat sieve. In Kelvin functions the analytical solutions of a regional problem for a layer of a viscous liquid is constructed, in which factor of the kinematical viscosity is linear function of cartesian coordinate, perpendicular direction motion of a layer.
Keywords: сепарирование; вибрации; гидродинамические аналогии; вязкие жидкости; вибровязкости; колебание скорости; уравнение Навье-Стокса; функции Кельвина