Дослідження впливу сільського господарства на навколишнє середовище - Дундукова, І. О.; Косенко, Н. О. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
У статті висвітлюється негативний вплив сільського господарства на навколишнє середовище та наслідки на здоров’я людини. Описуються такі теми, як: деградація земель, надмірне використання добрив, виробництво сільськогосподарської продукції та умови екологізації цієї галузі.

The article highlights the negative impact of agriculture on the environment and the effects on human health. Such topics as: land degradation, excessive use of fertilizers, production of agricultural products and conditions for the greening of this industry are described.
Study of the impact of agriculture on the environment
Keywords: негативний вплив; сільське господарство; клімат; деградація; забруднення; добрива; викиди; тривалість життя; екологізація; negative impact; agriculture; climate; degradation; pollution; fertilizers; emissions; life expectancy; greening