Моделювання оперативного лікування остеопорозу у людей старшого віку після первинного ендопротезування кульшового суглоба - Шимон, В. М.; Литвак, В. В.; Шерегій, А. А.; Веретельник, Олег Вікторович; Ткачук, Микола Анатолійович (НТУ "ХПІ", 2014)
На сьогоднішній день одним з найактуальніших питань у травматології та ортопедії є відновлення функцій руху в суглобах. Лікування переломів шийки стегна у хворих похилого віку - це ендопротезування. Воно ефективне і доступне для хворого, який в найкоротші терміни стає працездатним. Пропонується методика моделювання та досліджень процесу оперативного лікування пацієнтів. Проведено тестовий розрахунок інтактної моделі.

Today, one of the most pressing issues in traumatology and orthopedics is to restore the functions of motion in the joints. Treatment of hip fractures in elderly patients is joint replacement. It is effective and available to the patient, which rapidly becomes employable. The methods of modeling and process studies of surgical treatment of patients. Test calculations intact model.
Keywords: медицина; лікування; реабілітація; метод скінченних елементів; напруження еквівалентне; стан напружено-деформований; osteoporosis; hip replacement; rehabilitation; finite element method; equivalent stress; stress-strain state