Використання морських водоростей у котлетах на основі м'ясної та рибної сировини - Крижова, Ю. П.; Проява, К. М. (НТУ "ХПІ", 2008)
Обґрунтована необхідність використання в раціоні харчування продуктів, які містять морські водорості цистозіру чорноморську та фукус, для групової та індивідуальної профілактики йододефіциту, розроблені рецептури котлет, визначені мікробіологічні, фізико-хімічні та технологічні показники, в тому числі втрати йоду при термічній обробці (смаженні).
Keywords: раціон харчування; цистозіра чорноморська; йододефіцит; термічна обробка; бурі водорості; напівфабрикати