Особливості формування соціокультурної компетентності в умовах професійної підготовки інженерів вищих технічних навчальних закладів - Квасник, Ольга Віталіївна (НТУ "ХПІ", 2009)
Автором розглянуті особливості формування соціокультурної компетентності в умовах професійної підготовки інженерів ВТНЗ. В статті проаналізовані і розкриті сучасні підходи і прийоми підготовки майбутнього інженера до упровадження особово орієнтованих технологій навчання. Вказано на необхідність створення і фіксації в нормативних документах ефективної моделі професіонала в процесі підготовки майбутнього фахівця.

The features of forming of sociocultural competence in the conditions of professional preparation of the engineers VTUZ are considered an author.In the article modern approaches and receptions of preparation of future engineer to introduction of the personality oriented technologies of teaching are analysed and exposed. It is indicated on the necessity of creation and fixing in the normative documents of effective model of professional in the process of preparation of future specialist.
Features of forming of sotsiokulturnoy competence in the conditions of professional preparation of the engineers VTUZ
Keywords: модель фахівця; освіта вища; компетенція; комунікація