Аксіоматичний підхід до сутності роботизованих механоскладальних технологій та їх синтезу - Кирилович, В. А. (НТУ "ХПІ", 2013)
3апропонована множина семантично та формально інтерпретованих аксіом, що змістовно відтворюють сутність та особливості задач синтезу роботизованих механоскладальних технологій на відомому технічному базисі гнучких виробничих комірок.

The many semantically and formally interpreted axioms that reflect the nature and characteristics of the problems of robotized assembly technologies synthesis on the known technical basis of the flexible manufacturing cells are proposed.
Keywords: комірка виробнича; комірка гнучка; базис технічний; проектування автоматизоване; несуперечливість; повнота; незалежність