Роль стадії відбору проб у забезпеченні достовірності результатів - Голік, Наталія Михайлівна; Мірошниченко, Денис Вікторович; Багрова, Валентина Валеріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Наведено огляд основних вимог щодо відбирання та підготовки проб твердого палива та розглянуто питання щодо важливості дотримання вимог нормативних документів під час проведення операцій із відбору та підготовки проб. An overview of the basic requirements for the collection and preparation of solid fuel samples is provided and the importance of complying with regulatory requirements during sample collection and preparation operations is considered.
Keywords: відбір проб; підготовка проб; тверде паливо; точкова проба; механічний пробовідбірник; систематична похибка; sampling; sample preparation; solid fuel; spot sample; mechanical sampler; the bias of test samples