Исследование термоупругого состояния тормозного диска автомобиля - Дарязаде, Саид (НТУ "ХПИ", 2008)
У роботі розглядається напружений і деформований стан гальмівного диска автомобіля при силовому й температурному навантаженнях. Виконано аналіз зовнішніх впливів на гальмівний диск при екстреному гальмуванні. За допомогою МСЕ розв’язано задачі нестаціонарної теплопровідності й термопружності.

Stresses and deformed states of the car brake disk are considered in the work with force and temperature loading. The analysis of external forcing on the brake disk under emergency braking is executed. The tasks of non-stationary heat conductivity and thermoelasticity are solved by the finite-element method.
Keywords: напряженно-деформированное состояние; программный комплекс; напряжение; температурное нагружение; экстренное торможение