Кінетика осадження кристалів хлориду натрію в рідинах, що містять аміак та карбонати амонію - Цейтлін, Мусій Абрамович; Райко, Валентина Федорівна; Катенін, Вадим Дмитрович (Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського", 2018)
Вивчено кінетику осадження кристалів хлориду натрію у його насиченому водному розчині і розчинах, що містять гідроксид і карбонати амонію. Встановлено граничне значення густини суспензії, що забезпечую відсутність ефекту стисненого осадження. Результати узагальнені у вигляді математичних залежностей.

The kinetics of precipitation of sodium chloride crystals in its saturated aqueous solution and solutions containing hydroxides and ammonium carbonates have been studied. The limiting value of the density of the suspension is established, which ensures the absence of the effect of compressed deposition. The results are summarized in the form of mathematical dependencies.
Kinetics of precipitation of sodium chloride crystals in liquids containing ammonia and ammonium carbonates
Keywords: кінетика осадження; хлорид натрія; аміак; карбонат амонію