Методичні вказівки для виконання індивідуального завдання (реферату) з навчальної дисципліни "Державний фінансовий контроль" - Жадан, Тетяна Андріївна (ТОВ "Рейтинг", 2021)
Методичні вказівки для виконання індивідуального завдання (реферату) розроблені відповідно до робочої програми з навчальної дисципліни "Державний фінансовий контроль". Написання реферату є однією із форм індивідуальної роботи студентів, що передбачено навчальним планом вивчення дисципліни "Державний фінансовий контроль". Виконання реферату підбиває підсумок вивчення студентами як окремої теми, так і дисципліни "Державний фінансовий контроль" в цілому. Основна мета виконання реферативної роботи – закріпити, поглибити, розширити, систематизувати теоретичні знання, розвинути навички самостійного вирішення питань з навчальної дисципліни та роботи зі спеціальною літературою. Реферат служить також засобом діагностики набутих знань, умінь та навичок студентів. Використовуючи різноманітну літературу, студент повинен уміти викласти зміст питання в обсязі, необхідному для його розуміння. Науково-теоретичний рівень реферату досягається за рахунок ретельного аналізу питання, що досліджується, джерельної бази з урахуванням сучасних досліджень. Практична спрямованість реферату виявляється у зорієнтованості на практику розв'язання актуальних проблем сьогодення, що дозволить забезпечити прикладний характер роботи, більш повно використовувати особистий досвід студента. У результаті написання реферату студенти повинні вміти: визначати суть проблемної ситуації, з'ясовувати її актуальність та науково-практичне значення; здійснювати аналіз останніх досліджень і публікацій, в яких започатковано розв'язання певної проблеми і на які спирається автор; визначати мету і завдання дослідження; обґрунтовувати отримані результати; готувати висновки та подавати чітке бачення перспектив наступних досліджень з відповідної проблеми.
Keywords: методичні вказівки; державний фінансовий аудит; податковий контроль; митний контроль; інформаційно-аналітичне забезпечення; нормативно-правове забезпечення