Спосіб підвищення допустимої швидкості ведення вогню з ходу при русі бойових машин по пересіченій місцевості - Волонцевич, Дмитро Олегович; Костяник, Ірина Віталіївна; Камфенкель, Д. І. (НТУ "ХПІ", 2011)
Запропоновано спосіб підвищення допустимої швидкості руху для ведення вогню з ходу при русі бойових машин по пересіченій місцевості шляхом зменшення поздовжньо-кутових коливань корпусу за рахунок автоматично керованих поздовжних прискорень. Наведено результати чисельного експерименту, які ілюструють ефективність застосування запропонованого способу на прикладі танка Т-80УД.

The way of increase of admissible speed of movement for firing from a course is offered at movement of fighting vehicles on a cross-country terrain by reduction of longitudinal-angular fluctuations of the case at the expense of automatically operated longitudinal accelerations. Results of numerical experiment which illustrate efficiency of application of an offered way on a tank T-84UD example are resulted.
The way of increase of admissible speed of movement for firing from a course is offered at movement of fighting vehicles on a cross-country terrain
Keywords: техніка бронетанкова; коливання; прискорення; моделювання математичне; подача палива