Любавіна, Олена ОлександрівнаМихайленко, В. Г.Півень, Олена МиколаївнаАксьонова, О. Ф.2014-09-262014-09-262014Дослідження факторів, що впливають на стійкість негазованої мінеральної води "Березівська" / О. О. Любавіна [та ін.] // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2014. – № 16 (1059). – С. 134-139.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/9042У статті приведені результати досліджень по вивченню факторів та методів попередньої обробки, які впливають на стабільність мінеральної негазованої води «Березівська». Для їх визначення і систематизування було досліджено значення показників: рН, загальної лужності, вільної лужності, концентрації діоксиду вуглецю та співвідношення між її формами. Також розраховано коефіцієнт стабільності води. Визначено вплив температури зберігання на стабільність мінеральної водиIn the article results of researches on studying factors and methods of preliminary processing which influence stability mineral noncarbonated water «Березівська» are resulted. For their definition and systematization values of parameters have been investigated: рН, the general alkalinity, free alkalinity, concentration dioxide carbon and a parity between its forms. Also the factor of stability of water is calculated. Influence of temperature of storage on stability of mineral water is certainukзагальна лужністьвільна лужністьконцентрація діоксиду вуглецюкоефіцієнт стабільності водизберігання мінеральної водиwater mineralрНgeneral alkalinityfree alkalinityconcentration dioxide carbonfactor of stability of waterstorage of mineral waterДослідження факторів, що впливають на стійкість негазованої мінеральної води "Березівська"Article