Дослідження факторів, що впливають на стійкість негазованої мінеральної води "Березівська" - Любавіна, Олена Олександрівна; Михайленко, В. Г.; Півень, Олена Миколаївна; Аксьонова, О. Ф. (НТУ "ХПІ", 2014)
У статті приведені результати досліджень по вивченню факторів та методів попередньої обробки, які впливають на стабільність мінеральної негазованої води «Березівська». Для їх визначення і систематизування було досліджено значення показників: рН, загальної лужності, вільної лужності, концентрації діоксиду вуглецю та співвідношення між її формами. Також розраховано коефіцієнт стабільності води. Визначено вплив температури зберігання на стабільність мінеральної води

In the article results of researches on studying factors and methods of preliminary processing which influence stability mineral noncarbonated water «Березівська» are resulted. For their definition and systematization values of parameters have been investigated: рН, the general alkalinity, free alkalinity, concentration dioxide carbon and a parity between its forms. Also the factor of stability of water is calculated. Influence of temperature of storage on stability of mineral water is certain
Keywords: загальна лужність; вільна лужність; концентрація діоксиду вуглецю; коефіцієнт стабільності води; зберігання мінеральної води; water mineral; рН; general alkalinity; free alkalinity; concentration dioxide carbon; factor of stability of water; storage of mineral water