Канал вимірювання радіальної швидкості літальних апаратів з кібернетичним захистом інформації та навігацією - Коломійцев, Олексій Володимирович; Комаров, Володимир Олександрович; Бельорін-Еррера, Олександра Михайлівна; Акіншин, Олександр Георгійович; Бабкін, Юрій Валерійович; Базелюк, Володимир Миколайович; Лапченков, Євген В'ячеславович; Ліпчанська, Оксана Валентинівна; Мартиненко, Микола Михайлович; Миргород, Оксана Володимирівна; Пирогов, Олександр Вікторович; Рудаков, Сергій Валерійович; et al. (ДО "Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій", 2024)
Канал вимірювання радіальної швидкості літальних апаратів з кібернетичним захистом інформації та навігацією містить керуючий елемент, блок керування дефлекторами, лазер з накачкою, селектор подовжніх мод, блок дефлекторів, передавальну оптику, радіолокаційний модуль, який складений з антени, приймально-передавальної апаратури і апаратури захисту від завад, приймальну оптику, фотодетектор, широкосмуговий підсилювач, резонансні підсилювачі, настроєні на відповідні частоти міжмодових биттів, змішувачі, фільтри, фазову автопідстройку частоти на частоті міжмодових биттів, керуючий генератор, опорний генератор з частотою підставки п, формувач імпульсів, схему "і", формувач мірних імпульсів, лічильник, дешифратор, спеціалізовану електронну обчислювальну машину, блок розпізнавання та м - введення опорної частоти (м оп) від передавального лазера, б - введення сигналу від каналу вимірювання кутових швидкостей літального апарата. Крім цього додатково введено апаратуру супутникових радіонавігаційних систем з антеною.
Keywords: патент; корисна модель; літальні апарати; радіальна швидкість; кібернетичний захист; навігація